Statsbesök från Norge ställs in

Hovet har i ett nytt pressmeddelande meddelat att statsbesöket från Norge ställs in.

Mellan den 26-28 januari skulle Kronprins Haakon och Kronprinsessan Mette Marit besöka Sverige för ett statsbesök. Kronprinsparet av Norge har en mycket nära relation till Sveriges kungafamilj och i synnerhet med Kronprinsessparet som skulle stå som värdar för statsbesöket. Därför såg de båda tronarvingarparen mycket framemot det kommande statsbesöket.

Men på grund av den negativa utvecklingen av pandemin har hovet meddelat att man senarelägger statsbesöket. Den positiva nyheten är dock att man inte ställer in statsbesöket helt, det kommer ske men tyvärr inte i slutet av januari. Men visst känns det tråkigt att vi inte kommer kunna få se Kronprins Haakon, Kronprinsessan Mette Marit, Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel tillsammans. Familjerna har ju väldigt roligt tillsammans privat så personligen hade de nog sett mycket fram emot besöket.

Norska Kronprinsfamiljen (tyvärr utan Mette Marits son Marius och Sverre Magnus) och svenska Kronprinsessfamiljen på Gotland i september.

I somras bjöd Kronprinsessfamiljen över Kronprins Haakon, Kronprinsessan Mette Marit och Prinsessan Ingrid Alexandra till Gotland för några härliga sen-sommardagar tillsammans. Sedan dess har familjerna inte setts offentligt tillsammans så saknade är säkerligen stor. Som bekant är ju Kronprins Haakon fadder till Prinsessan Estelle, Kronprinsessan Mette Marit är fadder till Prins Oscar och Kronprinsessan Victoria är fadder till Prinsessan Ingrid Alexandra så banden är onekligen starka. Av den anledingen får vi hoppas att statsbesöket inte skjuts upp alltför långt fram, men tillräckligt långtfram för att det ska vara covid-säkert.

 

Foto: Kungliga hovstaterna / Johan Hellström.

__________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *