Prins Carl Philip besökte Östergötlands län

Tisdagen den 12 oktober besökte Prins Carl Philip Östergötlands län för att höra om och uppmärksamma insatser i länet under pandemin. 

Dagen inleddes med ett besök på Linköpings slott där han välkomnades av landshövding Carl Fredrik Graf med fru Anette Graf. Där fick han möta representanter från länets näringsliv som berättade om pandemins påverkan. På plats fanns även representanter från Pensionärernas riksförbund som berättade om pandemins påverkan för de äldre.

 

Sedan var det dags för Prinsen att besöka Stadsmissionen i Linköping. Där fick han höra mer om deras verksamhet och hur de arbetat för att bidra till de behövande. De har bland annat öppnat en jourtelefon och stödchatt för att personer som upplever eller upplevt våld ska kunna ringa.

 

Efter lunch besökte Prins Carl Philip universitetssjukhuset i Linköping. Där fick han träffa och prata med sjukhusets vårdpersonal samt få en rundvandring av intesivvårdsavdelningen, IVA.

 

Därefter åkte Prinsen från Linköping till Norrköping.  Där fick han inledningsvis besöka Visualiseringscentret som är en mötesplats för forskning, näringsliv, allmänhet och skola som vill samtala och arbeta kring fakta, kunskap och upplevelser.

 

Prinsens dag i Östergötlands län avslutades med ett besök på Norrköpings stadsmuseum där han bland annat fick se utställningen Medhjälpare och motstånd – nazismen i Norrköping då och nu. 

 

Foto: Kungliga Hovstaterna / Stefan Jerrevåg/TT.

__________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *