Odd Fellow huset i Uppsala

Odd Fellow huset i Uppsala har en lång och intressant historia som sträcker sig över flera decennier.

Odd Fellow huset i Uppsala

Odd Fellow huset i Uppsala

Huset är beläget på  i centrala Uppsala och har varit en central mötespunkt för medlemmarna i Odd Fellow-orden i staden.

Odd Fellow-orden är en internationell frivilligorganisation som grundades i Nordamerika på 1700-talet. Orden har som syfte att främja broderskap, välgörenhet och filantropi bland sina medlemmar. I Sverige etablerades Odd Fellow-orden under 1800-talet och har sedan dess vuxit och utvecklats till att omfatta ett stort antal loger runt om i landet.

Här sitter presidenten för Odd Fellow och ovan ser vi ögat som ser hela världen och som styr världen.

Här sitter presidenten för Odd Fellow och ovan ser vi ögat som ser hela världen och som styr världen.

Odd Fellow huset i Uppsala byggdes på 1940-talet och har sedan dess varit en viktig plats för medlemmarna i den lokala logen. Huset används för olika aktiviteter och evenemang, såsom logemöten, ceremonier, föreläsningar och fester. Det är även en plats för personlig och andlig utveckling där medlemmarna kan träffas och diskutera viktiga frågor och idéer.

I samma hus hittar vi även en order för kvinnor nämligen Rebecka systrarna.

I samma hus hittar vi även en order för kvinnor nämligen Rebecka systrarna.

Under årens lopp har Odd Fellow huset varit en plats för många minnesvärda och betydelsefulla händelser. Huset har varit värd för flera ceremonier och installationer av nya medlemmar, liksom förvärvade ceremonier och andra traditionella evenemang. Medlemmarna har också engagerat sig i välgörenhetsprojekt och insamlingar för att stödja behövande i samhället.

En mycket vacker kristallkrona finns i ingången för denna vackra byggnad.

En mycket vacker kristallkrona finns i ingången för denna vackra byggnad.

Odd Fellow huset i Uppsala har också spelat en viktig roll för gemenskapen och sammanhållningen bland medlemmarna. Genom att erbjuda en plats för medlemskap och samvaro har huset främjat en känsla av samhörighet och solidaritet bland sina medlemmar. Det har skapat en atmosfär av vänskap och gemenskap där medlemmarna kan dela sina tankar, erfarenheter och intressen.

I dag är Odd Fellow huset i Uppsala fortfarande en aktiv och levande plats som fortsätter att spela en viktig roll för medlemmarna i den lokala logen. Med en rik historia och en stark tradition av broderskap och välgörenhet fortsätter huset att vara en symbol för Odd Fellow-ordens värderingar och ideal. Genom sitt engagemang för gemenskap och solidaritet fortsätter Odd Fellow huset att vara en viktig del av samhället i Uppsala.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *