Hur går kronprinsessans namnsdag till egentligen?

Kronprinsessan sin namnsdag på Kungliga slottet!

Äntligen fick Kronprinsessan Victoria fira sin namnsdag efter två år av pandemi. Dessutom var allmänheten  välkommen och Arméns musikkår stod traditionsenligt för musiken! Även Prins Daniel, Prinsessan Estelle och Prins Oscar fanns på plats på Inre borggården på Kungliga slottet för att fira sin fru och sin mamma!

Arméns musikkår spelade Drottning Victorias präsentiermarsch som tonsatts av Carl Micael Bellman, Kronprinsessan Victorias festmarsch komponerad av just Arméns musikkår, Gratulation av Wilhelm Peterson-Berger och Livregementets grenadjärers marsch. Hyllningskonserten avslutades med Med en enkel tulipan, Victoriafanfaren och ett fyrfaldigt kever för Kronprinsessan! Därefter fick Kronprinsessan hälsa på allmänheten som tagit sig till Inre borggården för att gratulera henne!

Trots att det var Kronprinsessan som skulle firas fick Prinsessan Estelle och Prins Oscar ta emot en varsin gåva från Victoriabataljonen från amfibieregementet. Till Kronprinsessan gav Victoriabataljonen en bok om deras verksamhet och Prinsessan Estelle och Prins Oscar fick varsin basker med amfibiregementets märke på.

 

Se ett klipp från Kronprinsessans namnsdagsfirande

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *