Kronprinsessparet mindes Förintelsen

Torsdagen den 27 januari var Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel inbjudna till en ceremoni för Förintelsens offer.

I torsdags var det internationella minnesdagen för Förintelsens offer och givetvis ville Kronprinsessparet vara med och uppmärkamma detta.

Ceremonin ägde rum på Dramaten i Stockholm och arrangerades av Micael Bindefelds Stiftelse till minne av Förintelsen. Varje år delar stiftelsen ut ett pris till en person eller en verksamhet som vill uppmärksamma och upplysa och Förintelsen. I år gick prisen till Anna Florén som är prograchef för norsk-svenska projektet Voksenåsen. Hon fick priset för sitt arbete kring utbildning och hågkomstresor till olika minnesplatser kopplade till Förintelsen i Norge.

Micael Bindefeld, Prins Daniel, Kronprinsessan Victoria och Anna Florén.

Kronprinsessan Victoria fick möjligheten att tala under ceremonin.

Dina och Jovan Rajs, som båda är här i dag, har skrivit en mycket fin bok som heter ”Ting som bär våra minnen”. Så är det verkligen – tingen bär våra minnen. Och det kan även platser göra.

Jag tänker på de platser där historien har utspelat sig. Sådana som vi återvänder till på dagar som den här. Men också på andra platser, sådana som vi själva skapar, för att tillsammans vårda våra minnen.

Läs hela talet

Foto: Kungliga hovstaterna / Claudio Bresciani/TT.

__________________________________________________________________________ Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *