Kungaparet besökte Hallands län

Under torsdagen den 28 oktober besökte Kungaparet Hallands län för att höra mer om insatser i länet under pandemin.

Besöket inleddes på Osbecksgymnasiet i Laholm tillsammans med dagens värd, landshövding Brittis Benzler. Där fick de träffa lärare, medarbetare och elever som berättade om hur skolans verksamhet varit under covid-19 och hur de behövt ställa om till distansundervisning.

 

Dagens andra besök ägde rum på vårdcentralen Strandänghälsan i Skummeslöv. Där fick de möta personalen och höra om vårdcentralens vaccinationsarbete.

 

Därefter besökte Kungen och Drottning Hotel Tylösand.  Där fick de träffa representaner från länsstyrelsen och Region Halland som berättade om insatser i länet under pandemin.  Med en fantastisk utsikt över Kattegatt fick Kungaparet avnjuta en härlig lunch på hotellet.

 

Besöket i Hallands län avslutades på Halland konstmuseum i Halmstad. På plats fanns givetvis museipersonal som berättade om länets kulturnäring och hur man covid-anpassat museets verksamhet! På museet fick Kungen och Drottning Silvia ta del av två utställningar; “Märta Måås-Fjetterström – vävda gestalter” och “Sven Gillsäter – fotograf och folkbildare”.

Foto: Kungliga Hovstaterna / Björn Larsson/TT.

__________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *