Kronprinsessparet besökte Kronobergs län

Fredagen den 15 oktober besökte Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel Kronobergs län för att höra om insatser under pandemin.     

                                                                                             

Kronprinsessparet inledde sin dag på Högåsens särskilda boende i Alvesta tillsammans med värdarna landshövding Maria Arhnholm med maken Magnus Wallgren. Där fick de träffa möta vårdpersonal och omsorgstagare som berättade om sina erfarenheter från pandemin.

 

Sedan åkte de till Landshövdingens residens Växjö. Där fanns representanter från länsstyrelsen, Ljungby kommun, Region Kronoberg och hotell- och restauranggruppen PM & Vänner som berättade om hur pandemin varit länet.                           

De fick även njuta av ett uppträdande av gruppen “Ensemble Cor” som består av 25 personer med funktionsvariationer. Gruppen träffas en gång i veckan och arbetar med sång, skådespeleri, dans och musik. De berättade för Kronprinsessparet för pandemin påverkat deras verksamheter.

 

Därefter var det dags för ett besök hos skogsägarföreningen Södra där de fick träffa representanter från Södra och företagen Asa herrgård, European Speedrunner Assembly, Norrvidinge of Sweden och massabruket i Mönsterås. Under mötet fick höra om hur covid-19 påverkat deras verksamheter.                     

 

Kronprinsessparets besök i Kronobergs län avslutades med ett besök på Arenastaden i Växsjö. Arenastaden är ett centrum för idrott, utbildning, ledarskap och evenemang. Under besöket deltof även representanter från Växsjö kommun och Dansklubben Sing. 

De fick även träffa OS-guldmedaljören i diskus Daniel Ståhl och kulstötaren Fanny Roos tillsammans med deras tränare Vésteinn Hafsteinsson. De berättade för Kronprinsessparet om hur pandemin påverkat deras träning och tävlande.

 

Foto: Kungliga Hovstaterna / Pontus Lundahl/TT, Kungliga Hovstaterna / Ulrika Näsholm.

__________________________________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *