Dag 2 – Statsbesök från Tyskland

Den 8 september var dag 2 av statsbesöket från Tyskland. Dagen inleddes med att kungaparet visade förbundpresidentparer runt i deras bostad Drottningholms slott. De fick bland annat se slottsträdgården och Drottningholms slottsteater.

Kungaparet och Förbundspresidentparet utanför Drottningholms slott.

Efter besöket på Drottningholms slott åkte Kungen och Förbundspresident Frank-Walter Steinmeier till Scania i Södertälje. Temat för statsbesöket var bland annat klimat och energi. Faktum är att Scania arbetar mycket med hållbara transporter och Kungen fick provköra den första elektriska lastbilen som Scania producerat.

Kungen provkör Scanias nya el-lastbil.

De besökte också Karolinska universitetssjukhus för att få höra om de nya teknikerna inom e-hälsa och hur pandeminpåverkat den.

 

Medans Kungen och Förbundspresident var i Södertälje och på Karolinska fick Drottning Silvia visa upp förbundspresidentfrun Elke Büdenbender Silviahemmet på Ekerö, ett av Drottningens hjärteprojekt.

Efter besöket åkte de till Tyska skolan på Östermalm i Stockholm som erbjuder en skolgång från förskola till gymnasiet.

 

Därefter åkte kungaparet och förbundspresidentparet till Stockholms stadshus för att äta lunch i Gyllene salen. Under lunchen deltog även kronprinsessan Victoria.

Under eftermiddagen var det dags för Drottningen och förbundspresidentfrun att besöka Goethe-institutet för att höra ett panelsamtal av Svenska institutet om Sverige och Tysklands språkutbyte. Både Drottningen och Förbundspresidentfrun talade.

 

Kvällen avslutades med att Kungaparet stod som värdpar för en mottagning på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

 

Foto: Kungliga Hovstaterna / Pontus Lundahl/TT, Kungliga Hovstaterna / Sara Friberg, Kungliga Hovstaterna / Yanan Li, Kungliga Hovstaterna / Claudio Brescani/TT.

______________________________________________________

Inlägget är inte ett samarbete, sponsrat, betalt eller påverkat av tredje part.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *